Monday, 16 December 2013

7 Sarang Maksiat Paling Popular Di DuniaManusia memang tidak pernah lari dari dosa. Dosa adalah hasil perbuatan jahat manusia. Mengapa manusia berbuat jahat? Kerana menusia ingin mendapatkan sesuatu menurut keinginannya, tanpa menghargai nilai-nilai kebaikan dan kebenaran. Dari kedua-dua soalan ini terlihat jelas siapa manusia yang sebenarnya.
Manusia berdosa akibat keinginannya tanpa menghargai nilai kebaikkan dan kebenaran, atau dengan kata lain, semua yang jadi keinginannya yang jahat kerana telah didorong oleh dorongan hawa nafsu dari syaitan.
Berikut adalah 7 bandar di dunia yang tersenarai dalam senarai hitam kota maksiat.
1. Pattaya (Thailand)
Terkenal dengan gelaran keseronokan di Thailand. Kota ini terkenal dengan aktiviti pelacuran, dadah, serta hiburan malam.
2. Tijuana (Mexico)
Dikenali sebagai “Red zone” didalam bandar Tijuana, masyarakat tempatan menggelarnya “La Coahuila“. Aktiviti maksiat daripada pelacuran, dadah, tarian bogel, semuanya dibenarkan kerajaan di sana.
3. Amsterdam (Belanda)
Seks secara “live” boleh ditonton di sini. Kota ini juga terkenal dengan aktiviti pelacuran dan ganja sememangnya dihalalkan.
4. Las Vegas (Nevada)
Kasino boleh didapati di merata-rata tempat di kota ini. Pelacuran walaupun tidak dibenarkan tetapi sudah dianggap sebagai kebiasaan di sana.
5. Rio De Jenairo (Brazil)
Terkenal sebagai kota yang menawarkan aktiviti seks bebas. Malah mepunyai agensi untuk menganjurkan parti liar yang berkaitan dengan seks.
6. Moscow (Rusia)
Kota ini terkenal sebagai hub untuk memperdagangkan pelacur di bawah umur. Terdapat kanak-kanak yang dijual untuk kegiatan seks.
7. New Orleans (Lousiana)
Setelah dilanda taufan Katrina beberapa tahun lalu, bandar ini menjadi pusat komersil seks bebas.
Share:

0 comments:

Post a Comment

Facebook