Wednesday, 22 January 2014

'Dinner Porn' Kini Menjadi Kegilaan Orang Di Korea Selatan (8 Gambar)


Admin tak pasti mana datang term ini tetapi ianya digunakan di Korea Selatan.Ini bukan sesuatu yang kurang siuman. 'Dinner Porn' adalah satu rakaman yang juga dipanggil 'mok-bang' di negara itu bermaksud gabungan 'makan malam' dan 'rakaman siaran langsung'. Dalam siaran langsung itu, anda akan lihat seseorang itu makan makanan yang begitu banyak dan belanja sehingga RM 6,000 untuk sebulan bagi membeli makanan demi rakaman itu. 


Tak kira gadis ataupun lelaki, semakin banyak anda makan dan juga bunyi yang pelik semasa makan, itu yang akan memberi lebih 'Star Balloon' oleh penontonnya. Makin syok orang tengok makin untunglah, 'Star Balloon' adalah token yang mana boleh ditukarkan kepada wang tunai.

 Itu adalah cara mereka dalam 'Dinner Porn' ini mendapat bayaran yang begitu itu. Antara yang mula-mula naikkan 'Dinner Porn' ini adalah The Diva. Dia boleh makan 30 biji telur dan juga satu kotak besar kaki ketam dalam satu hidangan. 


Siang dia kerja di pejabat seperti orang lain tetapi pada waktu malam, dia membuat rakaman siaran langsung 'Dinner Porn'. Kini ramai orang telah cuba untuk mengikut langkah The Diva. Share:

0 comments:

Post a Comment

Facebook